Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-gesztenyekrémes piskótatekercs

30 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 5 ek liszt
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 tk rum (vagy rumaroma)
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek porcukor (+a szóráshoz)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor félig felvertük, apránként hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva belekeverjük a lisztet és a tojásfehérje habot, amit laza körkörös mozdulatokkal elkeverünk.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük. Miután elkészült, egy konyharuhát liszttel enyhén meghintünk, lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és konyharuha segítségével még melegen feltekerjük a piskótát. Így hagyjuk kihűlni.
  3. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, a tejszínt és a porcukrot, majd krémesre kavarjuk. A kihűlt a piskótát kitekerjük, megkenjük a gesztenye krémmel, és ismét feltekerjük. Állni hagyjuk kb. 1 órát, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok!

GESZTENYÉS TRÜFFEL SZELET>>> 

GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

GESZTENYÉS GOLYÓ>>> 

 

 

Megjegyzés

A gesztenyekrémes piskótatekercs a gesztenyével karácsonyi hangulatot és illatot idéz. Már több alkalommal elkészítettem ősszel és karácsony tájékán. Idén is ott lesz az ünnepi asztalon. Egy kis tejszínhabbal még meg lesz bolondítva. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss