A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor félig felvertük, apránként hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgájához felváltva belekeverjük a lisztet és a tojásfehérje habot, amit laza körkörös mozdulatokkal elkeverünk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük. Miután elkészült, egy konyharuhát liszttel enyhén meghintünk, lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és konyharuha segítségével még melegen feltekerjük a piskótát. Így hagyjuk kihűlni.
A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, a tejszínt és a porcukrot, majd krémesre kavarjuk. A kihűlt a piskótát kitekerjük, megkenjük a gesztenye krémmel, és ismét feltekerjük. Állni hagyjuk kb. 1 órát, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok!
A gesztenyekrémes piskótatekercs a gesztenyével karácsonyi hangulatot és illatot idéz. Már több alkalommal elkészítettem ősszel és karácsony tájékán. Idén is ott lesz az ünnepi asztalon. Egy kis tejszínhabbal még meg lesz bolondítva. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!