Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos diótorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 30 dkg darált dió
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 üvegcse rumaroma
  • Valamint:
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos módon piskótatésztát készítünk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Amikor megsült, kihűtjük és kettévágjuk.

A krémhez a tejet a cukorral tűzre tesszük, és mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót, és besűrítjük a krémet. Kihűtjük, és belekeverjük a margarint és a rumaromát.

Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd kívülről is bevonjuk vele, tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss