Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-diós-szilvalekváros golyók

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • kb. 50 dkg piskóta (megmaradt süteményszél)
  • 4-5 evőkanál szilvalekvár
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vágott dió
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint rum vagy rumaroma
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • A díszítéshez:
  • vágott pirított dió

Elkészítés

Elkészítés: A süteményszéleket, amiket levágtam piskótasütésnél lefagyasztottam, és most újra hasznosítottam. Ez most kakaós piskóta volt, hagytam szobahőmérsékleten, visszanyerte az eredeti állagát, összemorzsoltam, és a többi hozzávalókkal együtt jól formázható tésztát gyúrtam.

Gömbölyű golyókat formáztam, olvasztott csokoládéval bevontam. A díszítéshez a vágott diót 2 evőkanál cukorral karamellizáltam, és zsíros tányérra tettem. Amikor kihűlt, felaprítottam, és a golyókat megszórtam vele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss