Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rum baba, a puha részeges süti

MME MME
> 90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 dkg só
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dkg szárított élesztő
  • 6 db tojás
  • 2 tk tej (meleg)
  • 15 dkg vaj (lágy)
  • A mázhoz:
  • 1 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőpapírral, a sóval és a cukorral összekeverjük. Az élesztőt 1.5 dl meleg vízzel elkeverjük egy tálkában. A tojásokat a tejjel felverjük.
  2. Az élesztőt a lisztkeverékbe öntjük, majd hozzáadjuk a tejes tojást is. Kézi mixerrel addig dolgozzuk a tésztát, amíg sima nem lesz. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat, hogy végleg összeálljon a tészta. Lefedve, egy órát pihentetjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztáról eltávolítjuk a konyharuhát (vagy, amivel lefedtük), és még 2-3 percig újra dolgozunk vele (ilyenkor egy kicsit összeesik). Egy 12 darabos sütiformát kikenünk és a tésztát beleöntjük. További 20 percig ebben pihentetjük, hogy megemelkedjen.
  4. Legalább 30-35 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk.
  5. A mázhoz felmelegítjük a rumot, hozzáadunk 2 deci vizet és a cukrot, kevergetve addig hagyjuk a serpenyőben, amíg viszonylag sűrű mázat nem kapunk. Ráöntjük a süteményekre, ha megdermedt tálalhatjuk!

ELRONTHATATLAN PISKÓTA (ALAPRECEPT) >>>

EGYSZERŰ PISKÓTATÉSZTA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss