Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rukolával töltött pulykamell bazsalikomos pürével

MME MME
1 4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg filézett pulykamell
  • 10 dkg szeletelt ementáli sajt
  • 5 dkg rukola
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A paradicsommártáshoz:
  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 4 dkg cukor
  • A körethez:
  • 1 tasak (4 adagos) burgonyapürépor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál aprított bazsalikomlevél

Elkészítés

Előkészítés: A pulykamellet leöblítjük, leszárogatjuk, és vékony, hosszú, 6-7 cm széles csíkokat vágunk belőle, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A rukolát leöblítjük, megszárítjuk. A paradicsomot megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt kisebb darabokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A húscsíkokra ráfektetjük a sajtot és a rukolaleveleket, és a vékonyabbik oldala mentén feltekerjük. A rudakat óvatosan tepsibe vagy jénai tálba emeljük, ráöntünk 2 evőkanál olajat, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a paradicsommártást. A paradicsomot a hagymával és a babérlevéllel addig főzzük, amíg pépszerű lesz. Szitán áttörjük. A lisztből és az olajból világos rántás csinálunk, ráöntjük az áttört paradicsomot, öt percig lassan forraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk. A burgonyapürét a tasakon olvasható folyadékmennyiséggel készítjük el. Hozzáadjuk a maradék olívaolajat, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk. A hústekercseket éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk, a paradicsommártással megöntözve a krumplipürével kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 499 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss