Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rukkolás lencsesaláta sült virslivel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg lencse
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ek fehérborecet
  • bors
  • 4 db bécsi virsli
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg rukkola

Elkészítés

  1. Az átöblített lencsét sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat és a finomra vágott petrezselymet a lencséhez keverjük.
  3. A mustárt simára keverjük az olívaolajjal, a borecettel és egy kevés borssal. Az így kapott öntetet óvatosan összeforgatjuk a salátával.
  4. A virsliket három egyforma darabra felvágjuk, és a felhevített olajon megpirítjuk. Elrendezzük a tányérokra halmozott salátán, majd a rukkolával díszítve tálaljuk.

5 IZGALMAS RECEPT LENCSÉVEL, AMIT MÉG NEM PRÓBÁLTÁL >>> 

NE CSAK SZILVESZTERKOR FŐZZÜNK LENCSÉT! KIHAGYHATATLAN TÉLI FOGÁSOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss