Elkészítés: A kenyér héját levágjuk, a belét aprítógépben finom morzsásra törjük. A rukolát megmossuk, leszárítjuk, nagyon finomra összevágjuk, és 2 evőkanál olajjal elkeverjük.
A paradicsomot (ha nagyok a darabok, felaprítjuk) edénybe öntjük, az oregánóval együtt felforraljuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük, sóval, borssal, egy csipet cukorral ízesítjük.
A darált húst elkeverjük a tojással, a kenyérmorzsával, és 1 evőkanálnyi olajos rukolával, sózzuk, borsozzuk, kisebb gombócokat formázunk a masszából. A maradék olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húst körös-körül megsütjük benne.
A spagettit a csomagoláson előírt idő alatt enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a paradicsommártással, rátesszük a húsgolyókat, és a maradék olajos rukkolát rákanalazzuk. A reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre