Elkészítés: A zöldhagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk, mindegyiket felaprítjuk. Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rászórjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk, de nem főzzük péppé.
Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük (al dente), leszűrjük.
A rukkolát leöblítjük, leszárítjuk, azonnal összeforgatjuk a meleg tésztával és a paradicsomos szósszal.
A fenyőmagot bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, a parmezánnal együtt a tésztára szórjuk. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre