Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rukkola-pestós tészta fűszeres húsgolyókkal és pirított gombával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fűszeres húsgolyókhoz:
  • 40 dkg reszelt burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy marék ruccola
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • csipetnyi oregánó
  • A pestóhoz:
  • 1 nagy marék ruccola
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék dió
  • olívaolaj
  • 10 dkg sajt
  • Valamint:
  • makaróni tészta
  • 25 dkg aprószemű gomba
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A húsgolyókhoz lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húst, majd az apróra vágott petrezselymet, ruccolát, fokhagymát és vöröshagymát, valamint a zsemlemorzsát, a tojásokat és a fűszereket. Jól összedolgozzuk, minimum fél órát hagyjuk érni az ízeket.

Golyó alakúra formázzuk, forró olajban kisütjük.

A gombát megtisztítjuk, és olívaolajon puhára, kicsit pirosra sütjük.

A makaróni tésztát kifőzzük.

A pestóhoz a ruccolát a felkockázott paradicsommal, a dióval, a sajttal, a fokhagymával és egy kevés olívaolajjal összeturmixoljuk. Ha kész, beletesszük a wokba, és összeforgatjuk a tésztával, hozzáadjuk a gombát és a húsgolyókat.

Tálalásra kész!

Ezek is érdekelhetnek

Friss