Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsi szelet kicsit másképp

90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás sárgája
  • 18 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom kifacsart leve és héja
  • 1 ek tejföl.
  • A krémhez:
  • 2.5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
  • A tetejére:
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • reszelt csokoládé

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojás sárgákat, a sütőport, a citrom kifacsart levét és héját. A tésztát három egyenlő részre osztjuk és az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaóport a tejföllel.
  2. Két sárga és egy barna lapot nyújtunk, majd egyesével megsütjük őket sütőpapírral bélelt tepsiben.
  3. Elkészítjük addig a krémet, amihez a tejben sűrűre főzzük a pudingport, egy másik edényben pedig habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral. Majd összekeverjük a két krémet.
  4. Egy tálcára rakjuk az egyik sárga tésztát, és vékonyan megkenjük lekvárral, majd rárakjuk a barna lapot és erre kenjük a krémet, majd erre kerül a másik sárga lap.
  5. A tetejére elkészítjük a tojásfehérje habot. Felverjük mixerrel a tojásfehérjéket majd lassan hozzáadagolva a porcukrot tovább verjük jó keményre, majd rákenjük a barna lap tetejére és megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.

TANYASI SÜLT CSIRKE REFORM KÖRETTEL 

HÁZI TÚRÓS BATYU

Ezek is érdekelhetnek

Friss