Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozsdás marhapecsenye

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, szeletekre vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, ferdén felkarikázzuk. A hagymákat megtisztítjuk, kettévágjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húst lepirítjuk rajta. Hozzáadjuk a répát és a hagymát, majd néhány percig még együtt pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és fűszerköménnyel, sózzuk, felöntjük 3 dl vörösborral, és az egészet felforraljuk.

Lefedve, kis lángon, időnként megkeverve 45 percig főzzük, ha szükséges, a folyadékot vízzel pótoljuk.

A petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Főtt orsótésztával vagy burgonyapürével kínálhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek