Elkészítés: A húst megmossuk, szeletekre vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, ferdén felkarikázzuk. A hagymákat megtisztítjuk, kettévágjuk.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húst lepirítjuk rajta. Hozzáadjuk a répát és a hagymát, majd néhány percig még együtt pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és fűszerköménnyel, sózzuk, felöntjük 3 dl vörösborral, és az egészet felforraljuk.
Lefedve, kis lángon, időnként megkeverve 45 percig főzzük, ha szükséges, a folyadékot vízzel pótoljuk.
A petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Főtt orsótésztával vagy burgonyapürével kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre