Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsavizes lekváros linzer

> 90 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tésztához a feldarabolt vajat robotgép gyúrópálcájának segítségével összedolgozzuk a porcukorral, 1 csipet sóval, a tojássárgájával és 1-2 ek rózsavízzel. Hozzáadjuk a lisztet, kézzel gyorsan simára gyúrjuk, majd cipóvá formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az átgyúrt tésztát kettéosztjuk, és enyhén lisztezett felületen mindkét részt 4 mm vastag lappá nyújtjuk. Kivágunk belőlük összesen 50 db 5 cm átmérőjű virágot, és minden második darab közepét kiszúrjuk. (A leeső részeket mindaddig összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk, amíg a tészta el nem fogy.) A linzereket az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben a zselét felmelegítjük, majd langyosan kis habzsákba töltjük, és a tele virágok közepére nyomjuk. Ráhelyezzük a kivágott közepű virágokat, és finoman összenyomjuk. A maradék zselét elosztjuk a mélyedésekben. Végül a linzereket száradni hagyjuk 3 órán át.

MÉG TÖBB LINZER RECEPT >>>  

Megjegyzés

A szaggatás közben meglágyult tésztát tedd vissza a hűtőbe egy rövid időre.
Légmentesen zárható dobozban a sütik kb. 2 hétig frissen tarthatók. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss