A rózsaszirmokat szűrőben alaposan mossuk át. Vágjuk apróra, és egy lábasban, 400 ml vízben tegyük fel forrni. Forraljuk addig, amíg a szirmok kifakulnak, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 2-3 óráig (amíg a víz erősen elszíneződik). Szűrjük le, és mérjünk ki belőle 300 ml-t (ha szükséges, egészítsük ki vízzel), amit a rózsa édességétől függően édesítsünk cukorral, és adjuk hozzá a citromlét is. Ezután 200 ml-t öntsük egy kisebb lábasba. A megmaradt 100 ml lében keverjük simára a keményítőt. Csorgassuk a lábasba, kevergetve sűrítsük be szirupos állagúra, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg tejszínt verjük fel habbá. A mascarponét keverjük ki a kétféle cukorral, és forgassuk össze a tejszínhabbal. A babapiskótákat törjük össze, és rétegezzük a krémmel együtt 4 desszertespohárba. A tetejükre kanalazzuk rá a kihűlt szirupot, és díszítsük mentalevelekkel.