hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsás csokikrém csokoládékosárban

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csokikosárkákhoz:
  • 20 dkg 60-70%-os étcsokoládé
  • A csokoládékrémhez:
  • 10 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 4-5 evőkanál rózsalekvár
  • barackpálinka
  • szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Szilikon muffinformákba merjünk 1-1 teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet. Felhasználásig hűtőben tartsuk.

A csokoládékrémhez tördeljük fel a csokoládét, majd olvasszuk fel hőálló tálban mikrohullámú sütőben, és ha kicsit hűlt, keverjük el a habtejszínnel. Egy éjszakára helyezzük hűtőbe, majd verjük fel habbá. Az így kapott krémbe keverjük a rózsalekvárt és a pálinkát.

Habzsák segítségével töltsük a csokoládékelyhekbea krémet, végül díszítsük szeletelt mandulával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss