Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsaméz

55 szavazat
90 perc
egyszerű
megfizethető
11 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsaméz elkészítéséhez a rózsa szirmait leszedegetjük, szűrőben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  2. Megszórjuk a citromsavval, és kézzel jól összegyúrjuk, összedörzsöljük. Rátesszük a cukrot, elkeverjük, és fél órán át főzzük, ezalatt lekvárszerűen sűrű lesz.
  3. Tűzforrón kis üvegekbe szedjük, fejtetőre fordítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Ezután mehet a kamrába.
  4. Nagyon különleges finomság. Gyógyszernek is használatos szájpenész ellen. Kis tálkába téve, egy pohár ásványvíz kíséretében kiváló délutáni vendégváró. 

Megjegyzés

Az illatos vadrózsa a legjobb erre a célra. - verike

Ezek is érdekelhetnek

Friss