Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsalikőr

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd lehűtjük.

Megmossuk a nem permetezett rózsaszirmokat, és egy nagyobb, szélesszáju üvegbe tesszük. Ráöntjük a szirupot és a szeszt, az üveget lezárjuk. Meleg helyen 2 hétig érleljük, naponta felrázva.

Végül átszűrjük, illatosíthatjuk rózsavízzel, és színezhetjük meggylé vagy ételfesték hozzáadásával. Ezt a különleges likőrt kellemesen lehűtve kínáljuk.

Megjegyzés

Gyors likőrkészítés: rózsaszörpöt hígítunk vodkával vagy szesszel. Rózsavizet a nagyobb áruházakban vagy bioboltban vásárolhatunk, amit inkább csak illatosításra /süti, fagyi és még sokféleképpen/ használhatunk fel.

Az angol rózsa nagyon illatos, ezért ha tehetjük, ültessünk a kertünkbe vagy az udvarunkba. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss