Elkészítés: A rózsaszirmokat mossuk meg és tegyük fel főni 3 dl vízzel. Alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amíg a víz színe szép pirossá nem válik, a szirmok megpuhulnak, kifehérednek.
A tűzről levéve hozzáadjuk a zseléfix-szel és a kevés vízben feloldott zselatinnal, valamint citromlével elkevert cukrot, és olvadásig kevergetjük. Majd visszatesszük a tűzre, felforraljuk, alacsony hőfokon sűrűsödésig keverjük, hozzáadjuk a pár darab rózsaszirmot és a citromkarikákat. Folyamatosan kevergetve 5 percig együtt főzzük.
Üvegekbe töltjük, légmentesen lezárva, száraz dunsztba téve hagyjuk kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre