Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a zsírt, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. 1 egész tojással összegyúrjuk. 3 cipóba osztjuk, 3 cipóba beledolgozzuk a kakaóport.
Az egyik kakaós cipót akkorára nyújtunk, mint a kis tepsi, belehelyezzük a kivajazott edénybe. Megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukorral kevert dió felét. Ere ráhelyezzük a kinyújtott világos lapot, erre ismét lekvár és a többi dió kerül. Befedjük az utolsó kakaós, villával megszurkáljuk, s előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 30-35 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
A mázhoz a tojássárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral, s ezt a sárga krémet elsimítjuk a sütemény tetején.
Ha megdermedt, vizes késsel téglalapokra szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre