Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsa szelet II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 dkg kakaópor
  • A mázhoz:
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • A lapok kenéséhez:
  • baracklekvár
  • A hintéshez:
  • darált dió
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. Az egyik cipóba a kakaóport beledolgozzuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat.

Egy tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk. Egy lapot az aljára nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukrozott dióval, rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval.
Végül a 3. lappal befedjük, villával itt-ott megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A megsült meleg tészta tetejére a mázat elkészítjük: a hozzávalókat jól kikeverjük és a tésztára simítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss