Elkészítés: A kivert karajszeleteket enyhén besózzuk. A darált húsból és a töltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Minden karajszeletre teszünk a keverékből. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük.
Amikor kiszedtük a tekercseket, az olajban megfonnyasztjuk a hagymát. A továbbiakban úgy járunk el, mintha pörköltet készítenénk.
A hústűket eltávolítjuk, a paprikás alapra visszatesszük a húsokat. Annyi vízzel, amennyi ellepi, készre főzzük. Ha kész, 2 dl tejfölt keverünk hozzá.
Közben elkészítjük a túrógaluskát, vagyis az lapanyagokat összedolgozzuk, és sós, lobogó vízbeszaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük.
Tálalásnál a galuska tetejére öntjük a pörköltet. Kis ideig állni hagyjuk, így az ízek sokkal jobban érvényesülnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre