Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsa néni mézeskalácsa

90 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A mézet meglangyosítjuk beletesszük a vajat, a tojásokat, a porcukrot, a szódabikarbónát, a fűszereket és keverőgéppel habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a lisztet. A nehéz, ragadós masszát  legalább fél napra a hűtőbe tesszük. (1-2 napot is kibír).
  2. A hűtőből kivett tésztából meglisztezett deszkán 3 cipót formálunk, jól meggyúrjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságra, majd kiszúrjuk  a süteményeket. Vékonyan kiolajazott tepsibe tesszük és lekenjük tejfölös tojássárgával (1 tojássárgája+1 evőkanál tejföl keverékével). Ha dióbéllel szeretnéd díszíteni, akkor azt sütés előtt kell rátenni a kiszúrt tésztára, picit rányomni, és úgy tolni be a sütőbe. Előmelegített sütőben 170-180 fokon szép világossárga sütjük.
  3. Amíg forró gyorsan átkenjük a tojássárga keverékkel, ettől lesz ragyogós. 
  4. Díszítéshez a tojásfehérjét alaposan kikeverjük a porcukorral, nylonzacskóba tesszük, amit tűvel kiszúrunk, vagy éles ollóval lecsípjük a csücskét és a mézeskalácsra mintákat nyomunk. 

RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss