hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rozmaringos újburgonyához:
  • 1 kg újburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 4-5 ág friss rozmaring
  • bors ízlés szerint
  • A salátához:
  • 2 db érett avokádó
  • 1 csokor friss sárgarépa (5 karcsú szál)
  • 1 db nagyobbacska kígyóuborka
  • 1 nagy marék olívabogyó (fekete és zöld vegyesen)
  • kb. 20 dkg salátalevél (lehet vegyes vagy jégsaláta, fejes saláta is) apróra tépkedve
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál tartármártás
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 ágacska rozmaring levelei finomra aprítva

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Az újburgonyát alaposan megsikáltam, a héját lekapargattam. Előbb félbe-, aztán a feleket ismét félbevágtam. A rozmaringágakról felülről lefelé szépen lehúztam a leveleket. Egy méretesebb hőálló tálat vékonyan kivajaztam, ebbe szórtam krumplikat. Sóval mértékletesen meghintettem, a vajat kis darabokban a tetejére szórtam, végül elrendeztem rajta a rozmaringleveleket. Bő 30 perc alatt aranyszínűre sütöttem.

Amíg a krumpli sült, elkészítettem a salátát. Az uborkát meghámoztam, felkockáztam. A sárgarépát megtisztítottam, 2 szálat nagylyukú reszelőn lereszeltem, a többit uborkagyalun vékonyra szeleteltem. Az olívákat kimagoztam, megfeleztem. Az avokádókat a mag mentén elfeleztem, egy teáskanál segítségével kiemeltem a héjából, felkockáztam. A salátaleveleket megmostam, lecsepegtettem, összetépkedtem (ez készen kapható salátakeverékkel is kiváltható). Mindent tálba halmoztam. Citromlével meglocsoltam, kevés sóval fűszereztem. A tartármártást a joghurttal, a finomra aprított rozmaringlevelekkel, sóval, borssal alaposan elkevertem, a saláta tetejére locsoltam, átforgattam.

Az illatos, aranyszínű rozmaringos újkrumplival tálaltam.

Megjegyzés

Akinek ez kevés lenne, nyugodtan kiegészítheti grillezett vagy bundázott zöldségekkel, hallal, hússal. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss