hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos sült tarja

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertéstarja (4 nagy szelet volt a csontjával)
  • A páchoz:
  • 5 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma - reszelve
  • 1 vöröshagyma - félfőre szeletelve
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés: A tarjaszeleteket kicsit klopfoltam, a széleit pár helyen bevágtam, hogy ne zsugorodjon majd a sütésnél. Bedörzsöltem sóval, borssal.

A mustárban fokozatosan elkevertem az olajat, a fokhagymát, a szerecsendiót és a rozmaringot. Ezzel a páccal megkentem a hússzeleteket, egymásra helyezetem, a vöröshagymaszeleteket a hússzeletek közé elosztottam, zsírpapírba csomagoltam, 1 éjszakát a hűtőben érleltem.

Nagyméretű serpenyőben 3 evőkanál olajat hevítettem, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen, magas hőfokon pirosodásig sütöttem.

Az elősütött hússzeleteket tepsibe tettem, az elősütésből visszamaradt szaftot rálocsoltam, a szeletekre dobtam 1-1 kis hajtás friss rozmaringágat, aláöntöttem 1/2 dl vizet (a hús is enged), majd előmelegített 210 fokos sütőben sütöttem fedetlen, kb. 40 percig, közben saját szaftjával többször meglocsoltam.

Köretként párolt spárga, hollandi mártás és párolt rizs készült.

Ezek is érdekelhetnek