Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, a cukkinit felszeleteljük, majd a szeleteket négyfelé vágjuk, a paprikát vékony szeletekre, majd a szeletek is több, kisebb darabra vágjuk. A sonkát felcsíkozzuk.
  2. A tojásokat egyenként, külön kis tálkában felütjük, majd egy tálban ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük és felverjük.
  3. Serpenyőben felhevítjük a zsíradékot, rádobjuk az apróra vágott zöldségeket és a sonkát kissé megpirítjuk együtt a zöldségekkel, hozzáadjuk az aprított rozmaring leveleket, és az egészre ráöntjük a felvert tojásokat.  Kissé lejjebb vesszük a lángot, nehogy megégjen az alja. Pár percre fedőt is tehetünk rá.
  4. Mikor már a felső része is kezd megsülni, egy fordító lapáttal, vagy lapos fakanállal, az egyik felét ráfordítjuk a másikra és így még egy pár percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

 

Megjegyzés

A tojásrántotta zöldségekkel, egy kevés, friss rozmaringgal, sajttal remek reggeli. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss