Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos pulykaszárnyak

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, és félbevágjuk a pulykaszárnyakat. Az étolajjal összekeverjük a sót, a frissen őrölt borsot, és a felaprított friss rozmaring leveleket, majd jól bedörzsöljük velük a húsokat. A szárnyakat egy magas falú tepsibe rakjuk, meglocsoljuk a maradék fűszeres olajjal, majd fóliával letakarva 150 ºC-os sütőben kb. fél óráig pároljuk.
  2. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, mellé szórjuk a karikára vágott hagymát, és a sütőt  200 ºC-ra állítva pirosra sütjük a szárnyakat. Sütés közben pecsenyelével locsoljuk a szárnyakat hogy jobban piruljanak.
  3. Amikor elkészültek a szárnyak, a sült hagymakarikákat a tetejükre kanalazzuk, meglocsoljuk tejföllel, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tejföl is rásüljön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss