Elkészítés: Ezeket a finom kis rudacskákat kenyérsütő gépben sütöttem meg, de akár sima sütőben is elkészíthető.
A vizet, az olívaolajat, a sót, a cukrot, a lisztet, az élesztőt és a rozmaringot beletesszük a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a kívánt programot (máskülönben kézzel összegyúrjuk az alapanyagokat, beletesszük a feldarabolt olívabogyókat, és kétszeresére kelesztjük). Kb. 20 perc múlva adjuk hozzá a felszeletelt olívabogyókat, és tovább folytatjuk a programot.
A kelesztési szakasz végeztével kiemeljük a tésztát, átgyúrjuk lisztezett deszkán (elég lágy tésztát kapunk), és 4 részre osztjuk. Egyenként kis rudacskákat formázunk belőle (esetleg a rudakra is nyomkodhatunk bogyókarikákat, még látványosabb lesz), és a sütőlapra (vagy tepsibe) tesszük, és bekenjük vízzel.
A sütőlapot ráhelyezzük az állványra, és behelyezzük a gépbe (sima sütőben való sütéskor helyezzünk a sütő aljára egy forró vízzel teli edénykét, mert a kelt tészták nagyon meghálálják, ha forró gőzhöz juttatjuk sülés közben), és készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre