Elkészítés: A húst leöblítjük, feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk. A rozmaringágakat leöblítjük, az egyikről leválasztjuk a levélkéit.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
4 gerezd áttört fokhagymát, a rozmaringlevélkéket, az őrölt borsot, a reszelt citromhéjat és a mézet kevés olajjal elkeverjük, majd a húsdarabokkal összeforgatjuk. Tepsibe öntjük, köré rakosgatjuk a hagymát, a maradék fokhagymát és a rozmaringot, aláöntjük a bort, alufóliával lefedjük.
A sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra),majd levesszük az alufóliát, és 200 °C-on (gázsütő 3. fokozat) barna-ropogósra sütjük (25-30 perc).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre