A lencsét áztassuk hideg vízbe éjszakára. Tegyük lábasba a megmosott kacsaszárnyakat, öntsük fel 1,2 l vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Azután kis lángon főzzük 1 órán keresztül. A víz tetején keletkező habot szűrőkanállal szedjük le.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tegyük a levesbe néhány szem borssal és a rozmaringággal együtt. Ezután főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Merjünk ki 3 dl levest, és főzzük benne puhára a leszűrt lencsét. A többi leveshez öntsünk 300 ml vizet. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint.
Távolítsuk el a levesből a kétféle hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a rozmaringágat. Szedjük ki a gyökérzöldségeket, majd miután felaprítottuk őket, tegyük vissza a levesbe. A leszűrt lencsével és tésztával tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés aprított petrezselyemmel.