hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos kacsacomb csirkemájraguval és medvehagymás gnocchival

120 perc
rafinált
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 főre:
  • A sült kacsához:
  • 4 kisebb kacsacomb
  • 2 ágacska rozmaring
  • bors
  • A gombás csirkemájraguhoz:
  • 20 dkg (barna) csiperke
  • 15 dkg csirkemáj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • kakukkfű
  • fehérbors
  • A gnocchihoz:
  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • A medvehagymás olajhoz:
  • 5 dkg medvehagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A kacsacombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal. Felforrósítunk egy serpenyőt, és a kacsacombok bőrös felét 3-4 percig belefektetjük (nagyon sisteregni fog!), míg enyhén barnás színt kap a bőr, és kisül belőle egy halom zsír. Ekkor immár bőrös felével felfelé egy tepsibe fektetjük őket, beledobjuk a rozmaringágacskákat, aláöntünk kb. 1 cm-nyi vizet, lefedjük alufóliával. Mehet a sütőbe kb. 2 órára, míg megpuhul a hús. Mikor már majdnem kész, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a tetejét.

Ekkor gyorsan elkészítjük a medvehagymás olajat: egy mixerbe tesszük a hozzávalókat, összeturmixoljuk, hogy azért látsszanak a darabok, kis üvegbe tesszük.

A gombákat felszeleteljük, külön a tönkjét és a kalapját. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, először a tönkdarabkákat dobjuk rá, majd 3 perc múlva a többit is. Sózzuk, borsozzuk. Fűszerezzük fél kávéskanál kakukkfűvel és fél mokkáskanál fehérborssal. Zsírjára sütjük, majd beleöntjük a tejszínt és hozzáadju a krémsajtot. Alacsony lángon picit besűrítjük.

Addig a májat falatnyi darabokra vágjuk, egy másik serpenyőbe kanalazunk a kacsa zsírjából 2 evőkanállal. Megsütjük rajta a májat, hogy a belseje még szép rózsaszín legyen. Ekkor átmerjük a darabkákat a szószba, és 2 percig együtt rotyogtatjuk őket. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózunk.

A gnocchihoz megfőzzük a krumplit, összetörjük, kihűtjük. Hozzáöntjük a lisztet, a tojást, sót, összegyúrjuk. Vizet forralunk. Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastag hengereket sodrunk, késsel 1 cm-es darabokra vágjuk. Lisztezett villával benyomjuk az oldalukat, majd a forrásban levő vízbe szórjuk őket. Mikor feljöttek, 1 perc, és ki lehet szedni szűrőkanállal.

Egy üvegtálba 2 evőkanál medvehagymás olajat teszünk, és a kihalászott gnocchikat ebbe forgatjuk.

Tálaláskor a kacsacomb mellé merjük a ragut, mellé a gnocchit, petrezselyemmel és a medvehagymás olajjal díszítjük a tányért.

Ezek is érdekelhetnek

Friss