Elkészítése: A halszeleteket besózzuk, és bõven meglocsoljuk a friss citrom levével. Lehetõleg hagyjuk 1 órát állni (akkor finomabb!!!). A fokhagymát összezúzzuk, olajon megpirítjuk (vigyázat könnyen megéghet!), hozzátesszük a paradicsompürét vagy a paradicsomot, és hozzáadunk még egy kevés vizet. Addig fõzzük, míg a víz elfõ belõle, a püré egy kicsit besûrûsödik. Ekkor hozzáadjuk a rozmaringot, és addig fõzzük, míg a fûszer megpuhul benne.
Ha a hal már eleget állt, akkor egy tepsit kikenünk vajjal, belehelyezzük a halszeleteket és meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, utána vajszeleteket teszünk rá. Közepes lángon 15 percig sütjük.
Köretként vadrizses rizst ajánlok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre