Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos grissini

120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, amihez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Hozzáadjuk az olajat, az apróra vágott friss rozmaringot és a sót. Összedolgozzuk és gyúródeszkára téve kemény, sima tésztává dagasztjuk (ha szükséges, aduk még hozzá vizet).
  2. A bedagasztott tésztát cipóvá formázzuk és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, gyengéden átgyútjuk és téglalappá nyújtjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle, és minden darabot rúddá formázzuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, és további 5-10 percig pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a grissiniket.

Megjegyzés

A grissinit kínálhatjuk különböző mártogatósokkal vagy becsomagolhatjuk egy-egy szelet szárított, vékonyra szelt sonkába is. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss