Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos csirkecomb

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A csirkecombhoz:
  • 2ág rozmaring
  • 2tk citromhéj
  • 2ek citromlé
  • 3gerezd fok hagyma
  • 2tk
  • 1tk bors
  • 6db csirkecomb
  • A sütéshez:
  • 2ek olívaolaj
  • 4gerezd fok hagyma
  • 3db mogyoró hagyma

Elkészítés

  1.  A friss rozmaringot, a citrom héját és levét, a fokhagymát, a sót és a borsot, végül pedig az olajat egy aprítóba helyezzük és ledaráljuk.
  2. A csirkéket egy mély tányérba tesszük, meglocsoljuk a páccal, és minimum 1 órán át a pácban hagyjuk.
  3. Egy forró, tapadásmentes serpenyőben, közepes tűzön 3-5 percig sütjük a combok mindkét oldalát. Ezután alacsony tűzön további 15 percig sütjük a fokhagymákkal és mogyoróhagymákkal megszórva. Tetszőleges körettel tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek