Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos báránycsülök II.

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db báránycsülök (csonttal)
  • 10 dkg vaj
  • 1 l száraz vörösbor
  • rozmaring ágacska
  • A mártáshoz:
  • 1 csokor friss mentalevél
  • 1 üveg szőlődzsem (vörösáfonya)

Elkészítés

Elkészítés: A báránycsülköket besózzuk, majd forró vajon elősütjük minden oldalát. Mély tepsibe helyezzük, és felöntjük a borral. Közé helyezzük a
rozmaringot, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk.

Ezután az alatta visszamaradt vörösbort leszűrjük, kissé beforraljuk. Ezután szőlődzsemmel ízesítjük, majd finomra vágott mentalevelet adunk hozzá.

A csülköt átvonjuk a mártással, és a sült rozmaringággal díszítjük.

Köretként pirított zöldségeket, citromos főtt lencsét és burgonyapürét tálalhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss