Elkészítés: A jól megmosott báránycombot összekötözzük, a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Kisebb zománcozott tepsibe tesszük, leöntjük forró zsírral, és közepes lángon pirosra sütjük. Levével locsolgatva többször megforgatjuk, a végén tesszük bele a rozmaringágacskát.
Közben a paradicsompürét kissé megpirítjuk, meghintjük a liszttel, felengedjük 2 dl vízzel, hozzáadunk 2-3 evőkanál pecsenyelevet, felforraljuk, és beletesszük a vajat is.
A báránycombot kisujjnyi szeletekre vágjuk, hosszúkás tál közepére sorba rendezzük, és meglocsoljuk a mártással. Köretnek körberakjuk főtt burgonyahasábokkal. Fejes salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre