Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozé libamell szőlős lilakáposztával és gyömbéres édesburgonya-pürével

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2 db libamell
  • bors
  • A káposztás körethez:
  • 1 fej lilakáposzta (60 dkg)
  • 1/2 fej hagyma
  • 30 dkg nagyszemű szőlő félbevágva, kimagozva
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 dl fehérbor
  • Az édesburgonyás körethez:
  • 2 db édesburgonya (50 dkg)
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés

  1. A libamell bőrős felét beirdaljuk, bőrős felét száraz serpenyőben sütni kezdjük, hogy kisüljön a zsírja, majd megfordítjuk, és a húsos felét is elősütjük. Kivesszük a serpenyőből.
  2. Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, és elkeverjük a vajjal, a gyömbérrel és a tejszínnel, sózzuk, ha szükséges.
  3. A lilakáposztát összekockázzuk. Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk a mézzel, felöntjük a vörösborral, puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket és a vörösborecetet, elkeverjük, de már nem főzzük.
  4. Az elősütött libamellet a bőrös felével lefelé tepsibe rakjuk, és 120 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd nyitott sütőajtó mellett 5 percig pihentetjük.
  5. A libamellet felszeleteljük, az édesburgonya-pürével és a szőlős lilakáposztával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss