Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jobb lesz, mint az étteremben: így készíthetsz tökéleses rozé kacsamellet

Vannak azok az ételek, melyeket általában csak étteremben eszünk, és emiatt úgy gondoljuk, elkészítésük biztosan rettentő bonyolult, pedig valójában pofonegyszerű. Az egyik ilyen „átverős”, szuperdivatos fogás a rozé kacsamell, melyet percek alatt összedobhatunk, és amitől mégis mindenki elájul, akinek felszolgáljuk! Remek dísze bármely ünnepi menüsornak. Tálald rizottóval, krumplival, zöldségekkel és hozz hozzá össze egy villámgyors tepsis mártást is!

Kacsamellből létezik pecsenye és hízott.

A pecsenye kacsamell kisebb, vékonyabb hájréteggel, ezt elég csak átpirítani a serpenyőben. A hízott kacsamell akár 1.5-2 cm hájréteggel is rendelkezik. Ez utóbbit pirítás után pár percre sütőbe is tehetjük, de ne izguljunk, így is „rozé” marad majd a közepe! Pecsenye mellből 1 darabbal kalkulálj fejenként, a hízott darabja 2-3 embernek is elég, mérettől függően.

Ha hízottat vásárolsz, akkor 4 fő részére így néz ki a recept:

Hozzávalók:

  • 2 db közepes, hízott kacsamell
  • 1 dl csirkealaplé
  • 1,5 dl vörösbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk liszt
  • bors
  1. Irdald a kacsa zsíros részét a húsáig keresztbe és hosszába úgy, hogy szabályos, 1 cm-enként ismétlődő rombusz mintázatot kapj. Ügyelj arra, hogy a bevágások ne érjék el a húsos részt!
  2. Forrósíts fel egy vastag fenekű, ha lehet nem teflonozott serpenyőt és tedd bele a melleket, zsíros részükkel lefelé. Sózd és borsozd a nem zsíros oldalt.
  3. Ahogy sül ki a zsírja, időnként vedd ki a melleket és öntsd ki a serpenyőből zsiradékot, majd süsd a melleket tovább. Ismételd a folyamatot addig, míg a zsír teljesen kisül, és a bőr egyenletesen aranyszínű, de még nem kezd el feketedni.
  4. Ekkor fordítsd meg a melleket és süsd aranybarnára a húsos részt is. Sózd, borsozd a már megsült, bőrös részt is.
  5. Pirítsd az összes további fennmaradó oldalt is egyenletes aranyszínűre, majd vedd ki a melleket és tedd 150 fokosra előmelegített sütőbe 6-8 percre.
  6. Takard le fóliával és pihentesd 10 percig.
  7. Öntsd ki a serpenyőből a maradék zsírt a leragadt pecsenyepörkökre pedig öntsd rá a bort és forrald gyorsan be. (Ennél a pontnál tehetsz hozzá kevés kakukkfüvet is.)
  8. Öntsd hozzá az alaplevet is és forrald tovább.
  9. A vajat gyúrd össze a liszttel és add a mártáshoz a fólia alatt pihenő mellekből kieresztett lével egyetemben.
  10. Sűrítsd a mártást 1-2 perc alatt be és gyorsan húzd le a tűzről.
  11. Vágd a kacsamelleket 5 mm vastag szeletekre, locsold meg kevés mártással és azonnal tálald.

A BŐRE ROPOG, A HÚSA OMLÓS: ÍGY KÉSZÜL A TÖKÉLETES ROZÉ KACSAMELL >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss