Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rote Grütze Kuchen (Süti piros gyümölcsökkel)

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 22,5 dkg cukor
  • 2 dl olaj
  • 33 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl Fanta
  • A gyümölcsmasszához:
  • friss vagy fagyasztott cseresznye, eper, szeder, málna, áfonya, ribizli
  • min. 1 csomag zselatin
  • kb. fél dl víz, vagy a cseresznye kiengedett leve
  • cukor (ízlés és a gyümölcsök cukortartalma szerint)
  • ízlés szerint citromlé (elhagyható)
  • A tetejére:
  • 6 dl tejszín
  • kevés porcukor
  • 3 csomag habfixáló
  • 1 csomag vajas keksz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojást a cukorral kikeverem, hozzáöntöm az olajat, majd a lisztet és a sütőport, a legvégén a Fantát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben közepes lángon sütve kb. 15-20 perc alatt kész.

A vizet (vagy gyümölcslevet) a cukorral kicsit szirupossá főzöm, ebbe teszem aztán a fenti sorrendben a gyümölcsöket. Mielőtt hozzáraknám a következő adag gyümölcsöt, egy kicsit meg szoktam várni, hogy az előző felolvadjon vagy átmelegedjen, de nem kell forralni. Az epret, a szedret és a málnát krumplitörővel vagy villával kissé összenyomkodom főzés közben, hogy ne maradjon olyan nagy darabos, és így az íze is jobban kijön. A ribizlit rakom bele utolsónak, akkor egyszer felforralom, és elzárom alatta a tűzhelyet. Addigra egy kevés hideg vízben feloldom a zselatint, amit hozzákeverek a forró gyümölcshöz, ízesítem szükség szerint még cukorral és citromlével. Mire kész, kb. 2-3 liter gyümölcsmassza lesz belőle. Érdemes előző este elkészíteni, mert ki kell teljesen hűlnie, hogy a zselatin megkössön.

Felverem keményre a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval, és összerakom a süteményt. Sorrend: tészta, gyümölcsmassza, tejszínhab és vajas keksz. 2-3 órát hagyni kell, hogy a keksz megpuhuljon. A keksz mentén kell felszeletelni, így egy keksznyi lesz egy szelet. ;)

Megjegyzés

Ez a mennyiség egy gáztepsihez való, kb. 30 szelet lesz belőle.

Kissé bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Egy német sütirecept az alapja, csak át kellett kissé magyarosítani, mert a készen kapható gyümölcsmasszát itthon nem találtam meg a boltok polcain. A családom nagyon imádja, finom és nagyon mutatós, ezért érdemes bajlódni vele. - bagolyeni

Ezek is érdekelhetnek

Friss