Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rostonsült marha szójás-gyömbéres páccal

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szeletelt marhahúsokat a fenti alapanyagokból összeállított pácban 2 napig hűtőben pácoljuk.

A rostonsütőt felmelegítjük, és egy kevés vajat hevítve a hússzeleteket beletesszük úgy, hogy a pácot késsel letoljuk róla, és besózzuk, borsozzuk.

Egy - a szeletsütő méreténél valamivel kisebb - lábasban vizet rakunk, és ezt rátesszük a sülő húsokra nehezéknek. A sütési idő 3-5 perc között van oldalanként, ne mozgassuk, csak egyszer fordítsuk meg.
(Nálunk a 4 perc bevált, már nem véres, de még szaftos.)

A húsról a pácot kevés vajon kis lángon kevergetve készre sűrítjük.

Tetszőleges körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a fajta pác, annak ellenére, hogy hagymás, fokhagymás, mégis inkább mondható kíméletes (nőies) pácnak. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek