Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rostonsült marha céklás krumplipürével

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fejenként 2 szelet marha fehérpecsenye
  • 1 kg krumpli
  • 2 db nyers cékla
  • 1 dl tej
  • 6 dkg teavaj
  • 40 dkg kelbimbó
  • pici olaj
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • őrölt szerecsendió
  • A páchoz:
  • olaj
  • bors
  • fokhagyma
  • mustár

Elkészítés

Elkészítés: A húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és bepácoljuk előző nap.

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörtjük. A céklát megfőzzük, ha puha, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áttört krumplit, a céklapürét, a vajat, a forró tejet, sót, szerecsendiót összekeverjük. Lefedjük.

A kelbimbót sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kevés olajon zsemlemorzsával és szezámmaggal egy kicsit megforgatjuk.

A rostonsütőt felforrósítjuk, a hússzeleteket rátesszük, már nem mozgatjuk, 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. Megfordítás után meleg vízzel telt lábast használunk nehezéknek.

Megjegyzés

Nekem egy kicsit folyós lett a püré, mert az egészet botmixerrel kevertem és olyan ragadós volt, hogy alig vitte, ezért javaslom, hogy külön törjük össze a krumplit és külön a céklát. Nem kell idegenkedni az ízétől, a céklának semmilyen kirívó íze nincs, viszont gyönyörű a színe. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss