Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült vadlazac filé gyöngyhagymával, citromos-petrezselymes olajjal

145 szavazat
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A lazac szeleteket szárazra töröljük, mindkét oldalukat megszórjuk sóval, borssal. Grill serpenyőben 2 evőkanálnyi olajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket. A lazacokat pár perc alatt, mindkét oldalukon megsütjük. (Ha bőrös lazacot vásároltunk, akkor először a bőrös felével kezdjük a sütést 4-5 percig, majd a bőr nélküli oldalát is sütjük 3-4 percig.)
  2. Egy kisebb serpenyőben 2 evőkanál forró olajhoz adjuk az apróra vágott petrezselymet, 1-2 perc alatt megfuttatjuk rajta, éshozzáadunk 1 kiskanálnyi frissen facsart citromlevet.
  3. Tálaláskor a lazac szeletek mellé halmozunk a lecsepegtetett gyöngyhagymából és a tetejére locsolunk a citromos-petrezselymes olajból.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss