Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült strucc paprikával

> 90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg strucchús kockára vágva
  • 4 db paprika
  • 2 fej hagyma
  • A páchoz:
  • 4 dl olívaolaj
  • 2-3 ág friss bazsalikom
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág friss rozmaring
  • Valamint:
  • 10 szem burgonya (megpucolva, olajozva, fóliába csomagolva)

Elkészítés

Elkészítés: A pácot elkészítjük, a húst beleforgatjuk, lefedjük, és 1 napig állni hagyjuk hűtőben.

A roston sütőt előkészítjük, ha jó a parázs, rátesszük a fóliás krumplikat a szélére, egy tálra szedjük a strucchűst, a negyedelt hagymát, a felezett paprikát és a pácléből is öntünk rá. Lefedjük, majd pár perc után forgatjuk, újra lefedjük, végül a tetőt levéve készre sütjük.

A burgonyákat a hús mellé kínáljuk.

Megjegyzés

A strucchús elég drága, az állaga hasonlatos a sertéskarajhoz, de a színe sötétebb, az íze viszont finomabb. Aki régóta nem evett disznóhúst, az érzi a disznó szagát a húson, a strucchúsnak nincs ilyen szaga, finom, erős húsféle. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss