Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült lazac párolt zöldségekkel

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg lazac
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 ek citromlé
  • répa
  • karfiol
  • zöldbab

Elkészítés

  1. A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd bedörzsöljük olívaolajjal. Felmelegítünk egy serpenyőt, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a lazacot belehelyezzük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével és hozzávetőlegesen 4-5 percig sütjük, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 4-5 percig. 
  2. A répát meghámozzuk, karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbab végeit levágjuk. A zöldségeket egy serpenyőbe tesszük, olívaolajon roppanósra pároljuk.

KARÁCSONYI MENÜ: 15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS AZ ÜNNEPEKRE! >>> 

LAZAC, A KARÁCSONYI KEDVENC >>> 

Megjegyzés

Bármilyen zöldségből, fagyasztott zöldségkeverékből készíthetünk köretet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss