hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült keszeg zöldségekkel

MME MME
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A keszeget megpucoljuk, belsőségeit és szemeit eltávolítjuk majd a hal belsejét sóval bedörzsöljük. Aztán összezúzott fokhagymát, kakukkfüvet és durvára vágott rozmaringot összekeverünk, és ezzel is bedörzsöljük. Egy éles késsel a hal bőrét sűrűn beirdaljuk, kívülről ismét besózzuk, a halak belsejébe pedig 1-1 szelet citromot helyezünk. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, ezután serpenyőben olívaolajon aranysárgára pirítjuk, majd az utolsó pár percben beledobunk egy kis rozmaring ágat, kakukkfüvet és fokhagymát. A halakat paprikás lisztben jó alaposan megforgatjuk, így sütjük meg a forró serpenyőben vagy a grillrácson, ezt követően pedig az illatozó sült zöldségekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss