A fagyasztott halszeleteket kiolvasztom, lecsepegtetem. Lehet készíteni friss, filézett (szálkamentes) halszeletekből is.
A halszeleteket mindkét oldalán enyhén megsózom, megborsozom, citromlével enyhén megcsorgatom. Egy órát hűtőben pihentetem úgy, hogy a szeletek egymással érintkezzenek.
Mikor kicsit pácolódott a hal, gondosan leitatom mindegyikről külön - külön a nedvet, majd paprikás lisztbe forgatom őket. Bőséges napraforgóolajban, kisütöm a halszeleteket.
Hazánkban a halfogyasztás jóval kevesebb, mint más nemzetek esetében, nem beszélve a tengerparttal is rendelkező országokéval összehasonlítva. Pedig a halak koleszterinszegények, ásványi anyagokban, és vitaminokban rendkívül gazdagok. Egészségünkre minden esetben kedvező hatásúak. - hajduistvan
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!