Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült harcsafilé vegyes zöldségkörettel

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A fagyasztott halszeleteket kiolvasztom, lecsepegtetem. Lehet készíteni friss, filézett (szálkamentes) halszeletekből is.
  2. A halszeleteket mindkét oldalán enyhén megsózom, megborsozom, citromlével enyhén megcsorgatom. Egy órát hűtőben pihentetem úgy, hogy a szeletek egymással érintkezzenek.
  3. Mikor kicsit pácolódott a hal, gondosan leitatom mindegyikről külön - külön a nedvet, majd paprikás lisztbe forgatom őket. Bőséges napraforgóolajban, kisütöm a halszeleteket.

Megjegyzés

Hazánkban a halfogyasztás jóval kevesebb, mint más nemzetek esetében, nem beszélve a tengerparttal is rendelkező országokéval összehasonlítva. Pedig a halak koleszterinszegények, ásványi anyagokban, és vitaminokban rendkívül gazdagok. Egészségünkre minden esetben kedvező hatásúak. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek