Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát előkészítjük: a fás szárakat eltávolítjuk és megmossuk a fejeket. Tepsire rendezzük őket, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
  3. A rizottóhoz kevés vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc),  az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizotto kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vajat és reszelt parmezánt keverünk hozzá. Ettől lesz még krémesebb a rizottónk.
  4. Tálalásnál egy mélyebb tányérra szedünk a rizottóból, teszünk rá egy szelet csirkemellet és néhány szál sült spárgát. A tetejére még szórhatunk egy kevés parmezánt.

Így készítheted el a roston sült csirkemellet rizottóval!  >>>

GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: SPÁRGAKRÉMLEVES ROPOGÓS BACONNEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss