A spárgát előkészítjük: a fás szárakat eltávolítjuk és megmossuk a fejeket. Tepsire rendezzük, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
A rizottóhoz kevés vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc), az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizottó kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vajat és reszelt parmezánt keverünk hozzá. Ettől lesz még krémesebb.
Tálalásnál egy mélyebb tányérra szedünk a rizottóból, teszünk rá egy szelet csirkemellet és néhány szál sült spárgát. A tetejére még szórhatunk egy kevés parmezánt.
Nézd meg videón, hogyan készül a rizottó spárgával és roston csirkemellel