Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült csirkemell currymártással, kókuszos rizzsel, ananásszal és bébikukoricával

MME MME
3.8/5
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olaj
  • A mártáshoz:
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet currypor
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 tojássárga
  • A rizshez:
  • 15 dkg rizs
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • A gyümölcsökhöz:
  • 10 dkg ananász konzerv
  • 10 dkg bébikukorica (konzerv)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, rácsepegtetjük az olajat, és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A rizst kiválogatjuk, megmossuk. A mártáshoz a tejet felforraljuk.

Elkészítés: A currymártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés közben felhabzásig melegítjük. Felöntjük a forró tejjel, kiforraljuk, és sóval, curryvel ízesítjük. Tálalás előtt a tejszínnel elkeverjük a tojássárgáját, és a mártáshoz adjuk. A kókuszos rizshez az előkészített rizst 6 dl enyhén sós, citromos vízben 10-12 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, a vajjal és a kókuszreszelékkel összekeverjük, ha szükséges utána ízesítjük, formákba nyomkodva tálaljuk. A pácolt csirkemelleket rostsütőlapon vagy serpenyőbe, kevés felforrósított olajban megsütjük. Az ananászt és a kukoricát a vajban átforrósítjuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag (köret nélkül): 587 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss