A sertésbordát megtisztítjuk, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A céklát és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát feldaraboljuk. Az édesburgonyákat megmossuk. A rozamring leveleit lecsipkedjük.
Az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával összetörjük. Sós, rozmaringos vízben puhára főzzük a répát, majd leszűrjük, és forgassuk átforgatjuk az olvasztott vajon. A céklát puhára pároljuk a vízben, majd lereszeljük.
Serpenyőben 0,5 dl olajat felforrósítunk. Ropogósra sütjük rajta a hússzeleteket, majd kiveszsük őket. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a céklát.
Ha friss, apróra vágott rozmaringot teszünk a vajba, amelyben átforgatjuk a répát, intenzívebb ízt érhetünk el.
Ha nem kedveljük az édesburgonya ízét, használjunk helyette sima burgonyát.