Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk.
Egy tálba reszeljük a burgonyát, 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan kifacsarjuk. Ezután összekeverjük a tojással és a szerecsendióval, a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A fűszeres reszelt burgonyából pingponglabdányi adagot veszünk a kezünkbe, majd a muffinformákba nyomkodjuk, kis kosarat formázunk belőle olyan módon, hogy alaposan kibéleljük vele a formákat. 25 perc alatt arany barnára sütjük.
Egy másik tálban a megfőtt rákot összekeverjük az apróra kockázott almával, a lime levével, a finomra vágott lilahagymával, a gyömbérrel és a friss fűszerekkel, kevés olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt burgonyakosárkákba tálaljuk, tetejére kevés tejfölt tehetünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre