Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Röstikosárkák ráksalátával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • 3 evőkanál vaj
  • A ráksalátához:
  • 1 zöld alma
  • 1 lime leve
  • 15 dkg főtt koktélrák
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss aprított koriander
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ½ fej lilahagyma
  • metélőhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk.

Egy tálba reszeljük a burgonyát, 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan kifacsarjuk. Ezután összekeverjük a tojással és a szerecsendióval, a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A fűszeres reszelt burgonyából pingponglabdányi adagot veszünk a kezünkbe, majd a muffinformákba nyomkodjuk, kis kosarat formázunk belőle olyan módon, hogy alaposan kibéleljük vele a formákat. 25 perc alatt arany barnára sütjük.

Egy másik tálban a megfőtt rákot összekeverjük az apróra kockázott almával, a lime levével, a finomra vágott lilahagymával, a gyömbérrel és a friss fűszerekkel, kevés olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kihűlt burgonyakosárkákba tálaljuk, tetejére kevés tejfölt tehetünk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek