Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A 25 dkg almát is meghámozzuk, kimagozzuk, húsát vékony szeletkékre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Nagyobb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az almát és a hagyma felét. Hozzáadunk 50 dkg savanyú káposztát, a babérlevelet, a borókabogyót, ráöntjük a bort. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg az alma péppé fő.
A röstihez a burgonyához keverjük a maradék hagymát, a szalonnát, a lisztet, sóval és a szerecsendióval ízesítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a krumplis masszából evőkanállal kis halmokat rakunk az olajba, ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük.
A röstiket a káposztával tálaljuk, párolt almából készült pürét kínálhatunk még hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre