Elkészítés: A leöblített húst leszárítjuk, hosszában kétfelé vágjuk. A húsdarabokat éles késsel sűrűn bekockázzuk, mindkét oldalát bedörzsöljük sóval. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy serpenyőt közepesen felforrósítunk, a melleket bőrös felükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, borsozzuk, közepes hőfokon kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük. A húst megfordítjuk, az egészben hagyott, külső vékony héjától letisztított fokhagymát keresztben félbevágjuk, köré tesszük, és tovább sütjük a másik húsos oldalán is kb. 3-4 percig.
Aláöntjük a fehérbort, és kb. 15 percre az előmelegített sütőbe toljuk.
Egy vágódeszkára fóliát teszünk, a melleket ráfektetjük, dupla fóliával befedjük, és 10 percig pihentetjük a tálalás előtt.
A mártáshoz a cukrot világosbarnára pirítjuk, felöntjük 1 dl vörösborral és a citromlével. Ízesítjük a fűszerekkel, és addig forraljuk, ameddig a cukor felolvad. Beleforgatjuk a cseresznyét, csipetnyi sóval, esetleg csipetnyi chilivel összeforraljuk. A maradék vörösborral kikeverjük a keményítőt, a cseresznyéhez öntjük, éppen csak sűrűsödésig főzzük, tálalásig melegen tartjuk.
Tálalásnál a melleket vékonyan felszeleteljük, tányérra rendezzük, ízlés szerinti köretet és a cseresznyemártást kínáljuk hozzá. Köretként krumplipürét készítettem a sült fokhagymagerezdekkel, de jól illik hozzá a párolt rizs, krokett, petrezselymes burgonya is.